Sprintplanning 25-03

Vandaag zijn we gestart met een nieuwe sprint. Per project een update:

Split-Brain

Versnellen faseovergang: de eerste wijzigingen zijn ter test aangeboden.

Versnellen zaakregistratie: werkzaamheden zijn in volle gang. We verwachten eind deze sprint de eerste verbeteringen ter test aan te kunnen bieden.

Diverse beheeracties: project is afgerond en draait de komende twee weken op onze eigen omgeving ter test.

Zaaksysteem 2020

We werken met beperkte capaciteit door aan het vernieuwen van de catalogus.

Community projecten

We zijn vorige week begonnen met het project ‘Actualiseren gegevens aanvrager’. Dit project zou de volgende wijziging opleveren:

  1. De huidige magicstrings laten verwijzen naar de actuele gegevens van de aanvrager.

Wij hebben vernomen dat er gemeenten zijn die altijd een verwijzing nodig hebben naar de gegevens op het moment van zaakregistratie. Om die gemeenten niet in de kou te laten staan hebben we nieuwe magicstrings moeten implementeren die verwijzen naar de gegevens zoals die op het moment van zaakregistratie waren. De scope van het project is dus uitgebreid naar:

  1. Nieuwe magicstrings implementeren die verwijzen naar de gegevens van de aanvrager zoals deze waren tijdens het registreren van een zaak.
  2. De huidige magicstrings laten verwijzen naar de actuele gegevens van de aanvrager.

Afgelopen sprint is het eerste onderdeel gerealiseerd. De opleverdocumentatie wordt vandaag nog aangeboden op het community-platform. Klanten die in hun sjablonen specifiek willen verwijzen naar de gegevens zoals deze waren bij zaakregistratie hebben nu even tijd nodig om hun sjablonen aan te passen, dus deel 2 van deze feature wordt even twee weken in de ijskast gezet. De volgende sprint ( start 8 april) zullen we de werkzaamheden weer hervatten.

We hebben overwogen om nieuwe magicstrings te implementeren die verwijzen naar de actuele gegevens zodat we niet hoeven te wachten, maar dat zou betekenen dat:

  1. Het gedrag van de huidige magicstrings nog steeds niet overeenkomt met de verwachting die er is.
  2. Bijna alle klanten al hun sjablonen moeten aanpassen met de nieuwe magicstrings.

Een enorme last waar (denken wij) weinig beheerders op zitten te wachten:-)

Overig

Deze sprint gaan we er voor zorgen dat bedrijven die via de KVK-api worden aangemaakt als authentiek geregistreerd kunnen worden. Voor klanten die gebruik maken van de KVK-api betekent dit dat hierna de NNP koppelingen inactief gezet kunnen (en zelfs moeten) worden. Heb je de KVK-api koppeling, dan zullen we de komende twee weken contact met je opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *